пʼятницю, 6 березня 2015 р.

Форум української інтелігенції у Запорізькій області



28 лютого 2015 року у залі 200 ОДА розпочав роботу Форум української інтелігенції у Запорізькій області. У пленарному засіданні взяли участь понад 200 делегатів з усіх районів та міст області, представники наукової, творчої, освітньої сфери, керівники молодіжних, волонтерських, профспілкових організацій.
         У роботі Форуму взяли участь заступник голови ОДА Е.Гугнін, народний депутат України, голова обласного осередку ВУТ «Просвіта» І.Артюшенко, народний депутат 1 скликання О.Білоусенко, депутат облради, професор Ф.Турченко, Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій В.Мороко, українська письменниця, директор Гуляйпільського районного краєзнавчого музею Л.Геньба, координатор Асамблеї діячів культури Запоріжжя І.Гармаш, заступник голови обласного осередку ВГО «Європейська молодь України» Я.Храпський.
На Форумі працювали шість секцій різної направленості: «Вища освіта у контексті національного відродження» (керівник Васильчук Г., Стадніченко О.), «Майбутнє через розвиток культури» (керівник Гармаш І., Васильєв Д.), «Формування громадянина України в полікультурному регіоні» (керівник Петков С., Мальований М.), «Визначальна місія історико-культурної спадщини та туризму в умовах поглиблення процесів українського державотворення» (керівник Остапенко М., Брацило Л.), «Історико-патріотичний напрям та молодіжна політика» (Керівник Гудзь В., Мосейко О., ) та «Формування сучасного інформаційного простору як складової національної безпеки України» (керівник В.Миклашевський).

За результатми роботи секцій були напрацьовані практичні рекомендації органам виконавчої влади та місцевого самоврядування. Серед пропозицій – розробка цільової програми збереження та розвитку культурної спадщини, рекомендації з інформаційної протидії російській агресії, зміни до чинного законодавства у галузі культури та освіти, залучення до кадрового резерву органів державної влади представників інтелектуальної еліти регіону, а також заходи з популяризації української мови та обов’язковості її використання усіма держслужбовцями як у службовій сфері, так і у побуті.
На основі наданих пропозицій було підготовлено два документи: проект Резолюції до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України з конкретними пропозиціями щодо удосконалення законодавства України та звернення Форуму української інтелігенції до місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. 

Додатково: 
У вівторок, 10 березня, о 10.00 відбудеться брифінг заступника голови облдержадміністрації (стажування) Едуарда Гугніна та директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко щодо підсумків форуму української інтелігенції Запорізької області (прес-центр ОДА)

Немає коментарів:

Дописати коментар